consultation

Wanneer u een afspraak hebt gemaakt in het AZ West of mijn privépraktijk in Roeselare, vindt u hieronder alles over hoe u zich daarop voorbereidt. Scrol zeker verder voor een handige lijst van telefoonnummers die u bij de hand houdt tijdens uw traject.

Nog geen afspraak? Maak een afspraak.

Tim Couvreur Facility Image 6 2
Tim Couvreur Facility Image 1
help

Raadplegingen

Wat brengt u mee op uw afspraak?

Wanneer u op raadpleging komt – zowel in het AZ West als in mijn privépraktijk in Roeselare – brengt u de volgende documenten mee:

 • Uw identiteitskaart
 • De naam van uw huisarts
 • De verwijsbrief van uw huisarts of een andere specialist
 • Uw meest recente onderzoeksresultaten (max. 6 maanden oud)
 • Een lijst van de medicatie die u momenteel neemt en de dagelijkse dosis

Bent u reeds onderzoeken ondergaan? Breng dan zowel de verslagen als de beelden zelf mee. Dat kan op USB-stick of Cd-rom. 

Noteer op voorhand ook de vragen die u hebt rond uw symptomen, diagnose, onderzoeken en behandeling. Zo vergeet u zeker niks te vragen tijdens de raadpleging.

Welke onderzoeksresultaten brengt u mee op uw afspraak?

Breng de laatste medische beeldvorming en de verslagen mee. Zijn ze ouder dan 6 maanden of zijn uw klachten veranderd? Dan is het aangeraden om nieuwe onderzoeken te laten uitvoeren.

Waar meldt u zich aan?

Hebt u een afspraak in het AZ West in Veurne? 

Schrijf u dan minstens 15 min voor de afspraak in met uw digitale Identiteitskaart. Dat doet u via een van de drie kiosken in de centrale inkomhal van het ziekenhuis. In de wachtzaal van het dagziekenhuis vindt u eveneens een kiosk, net als aan de zij-ingang consultaties van het AZ West.

Wil u weten hoe u zich snel en eenvoudig inschrijft via de aanmeldkiosken? Lees dan de richtlijnen op de website van AZ West. 

Wat als u niet aanwezig kan zijn op uw afspraak?

Als u uw afspraak niet kunt nakomen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de dienst afspraken. Zo houden we voor iedereen de wachttijden zo kort mogelijk.

Hebt u een afspraak in AZ West in Veurne? Bel dan naar 058 33 37 85 om uw afspraak te annuleren en eventueel een nieuwe afspraak te maken.

Hebt u een afspraak in mijn privépraktijk in Roeselare? Bel dan naar 0478 922 000 om uw afspraak te annuleren en eventueel een nieuwe afspraak te maken.

Hoe betaalt u uw raadpleging?

Hebt u een afspraak in AZ West, dan betaalt u in mijn consultatieruimte met bankcontact of cash.

Hebt u een afspraak in mijn privépraktijk in Roeselare, dan betaalt u na de raadpleging rechtstreeks bij mij via bankcontact of cash.

Opnames

Hebt u al contact opgenomen met de dienst preoperatieve raadpleging?

De dienst Preoperatieve Raadpleging van het AZ West helpt u bij de voorbereidingen van uw opname in het ziekenhuis. U krijgt er alle informatie die u nodig heeft om het preoperatief dossier te vervolledigen en preoperatieve onderzoeken tijdig in te plannen. Meteen na uw raadpleging tot 48 uur voor uw opname kan u bij deze dienst terecht. 

In het AZ West in Veurne is de dienst Preoperatieve Raadpleging beschikbaar op route 23 tussen 8u30 en 17u45. Het telefoonnummer van deze dienst is 058 33 30 87.

Wat doet u op de dag van de opname?

Eerst en vooral schrijft u zich in via de kiosken in de centrale inkomhal van het AZ West in Veurne. Hiervoor heeft u uw digitale identiteitskaart nodig. Kies ‘reservering’ om uw kamerkeuze te bespreken.

Vervolgens tekent u een opnameverklaring. Deze verklaring geeft u meer informatie over de kosten die u kunnen aangerekend worden. 

Wanneer u over een hospitalisatieverzekering beschikt, vermeldt u dit ook bij inschrijving. U ziekenfonds wordt automatisch op de hoogte gebracht. 

Voor meer informatie, downloadt u de onthaalbrochure van het AZ West in Veurne of surft u naar de website van het ziekenhuis. 

Welke documenten neemt u mee op de dag van de opname?

Om uw opname zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, hebt u best de volgende documenten bij de hand:

 • Uw identiteitskaart
 • Klevers van uw ziekenfonds
 • Kaart/brief van uw hospitalisatieverzekering wanneer u die heeft
 • De contactgegevens van uw huisarts
 • De contactgegevens van uw contactpersoon 
 • Een lijst met de medicatie die u inneemt en de dagelijkse dosis
 • De verwijsbrief en/of verslagen van uw huisarts of behandelende arts
 • Uw bloedgroepkaart
 • Uw vaccinatiekaart
 • De pre-operatieve vragenlijst
 • De patiëntenmap anesthesie

Daarnaast brengt u ook enkele persoonlijke spullen mee zoals toiletgerief, handdoeken, comfortabele kledij, nachtkledij enz. 

Op de website van AZ West in Veurne vindt u ook wat u beter niet meebrengt naar het ziekenhuis.

Wanneer mag u terug naar huis?

Uw arts laat u weten wanneer u naar huis mag. Wil u niet wachten, dan tekent u een document waarbij u verklaart op eigen verantwoordelijkheid te vertrekken. 

Wat doet u bij ontslag uit het ziekenhuis?

Uw arts of verpleegkundige zal u informatie geven over uw medicatie, vervolgafspraken en controleafspraken, of eventuele thuiszorg en/of hulpmaterialen. 

Hebt u hulp nodig bij het regelen van thuiszorg en thuisbegeleiding, of hebt u transport naar huis nodig? Dan helpt de sociale dienst van het AZ West u daarbij. 

Nuttige telefoonnummers

Dienst opnames – AZ West Veurne

Spoedgevallendienst

Sociale dienst chirurgie (shortstay & longstay)

Maak een afspraak

}

Raadplegingen

Dinsdag: AZ West - 13:00 - 17:00

Woensdag: Privé praktijk - 8:30 - 12:30 | 17:30 - 21:00

Donderdag: AZ West - 8:30 - 17:00

Vrijdag: AZ West - 8:30 - 12:30